Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Parnassia Groep stopt met verliesgevende ggz-zorg

Parnassia Groep zal geen zorg meer verlenen als die boven de afgesproken omzetplafonds komt. De grootste ggz-instelling van Nederland stopt ook met zorg die niet kostendekkend is.  
Sjoerd Van Breda
Sjoerd van Breda

Financieel bestuurder Sjoerd van Breda van

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  2 REACTIES

  1. Zal me wel interesseren wat de zorgverzekeraars en de IGJ gaan doen met dat Parnassia de zorg gaat stoppen als het omzetplafond is bereikt, want contractueel en wettelijk moet je lopende zorg doorleveren. Je krijgt het echter niet betaald als zorgaanbieder.
   Misschien wil Parnassia een proefproces uitlokken van de zorgverzekeraars en/of de IGJ. Goed idee maar er loopt ook al een proces over dit onderwerp. Volgend jaar April is het hoger beroep omdat de rechter oordeelde in de eerste rechtszaak dat het klopt dat je de zorg moet doorleveren en hier niet voor betaald krijgt, hier was de kleine GGZ aanbieder uit Groningen het niet mee eens. Het is echt David tegen Goliath, de gedaagde zorgverzekeraar is Zilveren Kruis.

  2. Lees alle reacties
  3. Jeetje, moet je je indenken hoe dus andere kleinere zorgaanbieders met de rug tegen de muur staan bij de zorgverzekeraars als lands grootste GGZ aanbieder al zo behandelt word. Met name met Zilveren Kruis is slecht te onderhandelen als je over je omzetplafond heen gaat, maar in principe geldt dat voor de hele Big4 (Zilveren kruis, CZ, VGZ en Menzis).

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.