Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Partijen willen overleg cao VVT hervatten

Mark van Dorresteijn
Cao-partijen hebben na informeel overleg vastgesteld dat er voldoende aanknopingspunten zijn om het overleg over de cao voor de verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT) weer te hervatten.
Partijen willen overleg cao VVT hervatten

Het overleg over een nieuwe cao VVT is op 7 juni door de bonden afgebroken. Vervolgens hebben de werknemersorganisaties een ultimatum gesteld. De werkgevers hebben gereageerd door een concreet bod aan de bonden te sturen. De bonden zagen op dat moment in de bieding geen aanknopingspunten om het overleg te hervatten een kondigden acties aan.

Aanknopingspunten

Een belangrijk knelpunt in de onderhandelingen is het omzetten van het huidige extra leeftijdsverlof in een nieuwe regeling. Nu hebben cao-partijen in een informeel overleg gekeken naar de mogelijkheden om uit de ontstane impasse te komen. Zij concluderen dat er voldoende aanknopingspunten zijn om het cao-overleg te hervatten. Het overleg vindt plaats op 14 september aanstaande. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Abvakabo gebruikt Hyves in strijd cao VVT

Ultimatum vakbonden cao VVT is verlopen

‘Actie bij Tamarinde voor cao VVT geslaagd’

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.