Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pascale Voermans bestuursvoorzitter zorgcentra SGE

De raad van toezicht van SGE heeft Pascale Voermans (47 jaar) benoemd tot de nieuwe voorzitter raad van bestuur. Zij volgt Conny Helder op die een bestuursfunctie elders heeft aanvaard.
voermans400.jpg

Pascale Voermans heeft een ruime ervaring in de (eerstelijns) zorgsector. Sinds 2013 is zij manager zorginkoop medisch specialistische zorg bij zorgverzekeraar Menzis. Eerder vervulde zij functies bij Stichting Beyaert Robuust en Districts Huisartsen Vereniging Limburg.

Ontwikkeling
Over haar nieuwe positie bij SGE zegt Voermans: ‘Ik zie SGE door de omvang, samenwerkingsvormen en ambities als een unieke organisatie in de eerstelijnszorg. Ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan een nieuwe fase in de verdere ontwikkeling van SGE, in nauwe samenwerking met Ed Berends’.  Jan Tromp, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘De RvT heeft er alle vertrouwen in dat we in Pascale Voermans de juiste persoon gevonden hebben om Conny Helder op te volgen en de ingezette koers succesvol uit te bouwen.’

CV
Pascale Voermans woont in Nijmegen, is getrouwd en heeft twee kinderen. Per 1 september aanstaande gaat ze bij SGE aan de slag. Haar aantreden betekent dat SGE vanaf september weer beschikt over een voltallige raad van bestuur, die dan bestaat uit Ed Berends (lid RvB) en Pascale Voermans als voorzitter.

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.