Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënt bijt verpleegkundige

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
Een 35-jarige patiënt op de eerstehulpafdeling van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft wilde zaterdag niet accepteren dat de behandeling voorbij was en dat hij naar huis mocht. De Hagenaar reageerde bijzonder agressief waarbij hij een 23-jarige verpleegster beet. Ook spuugde hij naar de vrouw en schold haar uit. Dat meldde de politie zondag.
Patiënt bijt verpleegkundige

De politie kwam eraan te pas om de verhitte man tot bedaren te brengen. Agenten moesten geweld gebruiken om hem onder controle te krijgen. Hij is aangehouden. Omdat hij de verpleegster heeft gebeten, is bloed afgenomen om te kijken of hij een besmettelijke ziekte heeft, aldus een politiewoordvoerder. De man was om nog onbekende redenen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Later bleek dat hij gedronken had. De verpleegster heeft aangifte gedaan.

(anp)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.