Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten HagaZiekenhuis kiezen zelf maaltijd via terminal

Mark van Dorresteijn
Patiënten in het HagaZiekenhuis te Den Haag kunnen hun maaltijden zelf uitkiezen via een terminal aan het bed. De service heet FoodCare Web en is ontwikkeld door McKesson.
Patiënten HagaZiekenhuis kiezen zelf maaltijd via terminal

Het maaltijdkeuzesysteem is beschikbaar voor de eerste vijftien verbouwde verdiepingen van het ziekenhuis. De 600 bedden op de afdelingen zijn uitgerust met een bedside-terminal. McKesson en het HagaZiekenhuis leveren de andere verdiepingen met de nieuwe functionaliteit later dit jaar gefaseerd op.

FoodCare Web

FoodCare Web stelt het ziekenhuis in staat op een geautomatiseerde wijze alle verschillende voedings- en voedselstromen binnen de instelling te ondersteunen en/of te leiden. Voor de patiënten betekent dit dat ze via FoodCare Web de maaltijd kunnen uitzoeken, waarna de bestellingen automatisch in de afdelingskeuken in een overzicht beschikbaar komen. ‘Met het maaltijdbestelsysteem van McKesson kunnen patiënten van het HagaZiekenhuis via de bedterminal hun maaltijd bestellen. Bovendien kunnen zij ook aangeven op welk tijdstip en op welke locatie in het ziekenhuis de maaltijd geserveerd moet worden’, aldus Arjan van Kooi, projectmanager ICT HagaZiekenhuis.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.