Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Patiënten mogen eigen narcosemuziek kiezen

Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
In het Sint Elisabeth Ziekenhuis kunnen patiënten hun eigen muziek kiezen als ze onder narcose gaan. Het Tilburgse ziekenhuis heeft een proef gedaan op een van de operatiekamers en maakt dit wegens succes nu mogelijk op alle OK’s.
Patiënten mogen eigen narcosemuziek kiezen

Initiatiefnemer Peter van Dun, anesthesiemedewerker: ‘Patiënten zeggen dat ze nog nooit zo relaxt onder narcose zijn gegaan.’

Anesthesiestation met luidsprekers

De anesthesiemedewerkers in het ziekenhuis krijgen allemaal luidsprekers op hun anesthesie werkstation, waardoor ze muziek van internet kunnen laten horen in de OK. Van Dun kon naar zijn zeggen tot nu toe weinig betekenen voor patiënten in de paar minuten voor hun narcose. Nu kan hij hun favoriete muziek opzetten: ‘Patiënten raken minder gestrest onder narcose als ze tot rust komen en worden daarna ook rustiger wakker. Het helpt om aan iets leuks te denken, want waar je mee gaat slapen, word je mee wakker. Door muziek kunnen mensen zich beter voelen.’ (Zorgvisie-Carina van Aartsen) Foto: St. Elisabeth Ziekenhuis

Lees meer:

Ziekenhuis Tilburg heeft nieuw bestuurslid

‘Patiëntenverhalen verbinden ons met de waarheid’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.