Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Patiënten Ruwaard mogelijk overleden door fouten’

Mark van Dorresteijn
Door fouten van cardiologen zijn mogelijk patiënten van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse ‘voortijdig of ten onrechte’ overleden. Dat blijkt uit een eerste onderzoek naar de gang van zaken in het ziekenhuis, zegt interim-voorzitter Gerrit Jan van Zoelen zaterdag in het AD.
'Patiënten Ruwaard mogelijk overleden door fouten'

De onlangs aangetreden topman zegt dat hij zich “te pletter is geschrokken”. Het ziekenhuis en de Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzoeken tientallen sterfgevallen. Ook andere afdelingen dan cardiologie worden onderzocht. Cardiologen zouden foute diagnoses hebben gesteld en te weinig rekening hebben gehouden met andere ziektes van patiënten. Ook zouden artsen jarenlang morfine hebben toegediend aan stervende patiënten, terwijl dit tegen de richtlijnen is.

Verscherpt toezicht

De inspectie sloot afgelopen week de hartafdeling van het ziekenhuis en stelde verscherpt toezicht in. Aanleiding was het hoge aantal sterfgevallen op de afdeling cardiologie in 2010. (ANP)

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.