Organisaties die opkomen voor de belangen van zieke patiënten worden, soms zelfs voor een groot deel, betaald door de farmaceutische industrie. De vijftien grootste farmaceuten staken in 2010 voor 1,7 miljoen in patiëntenclubs. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
Grootste gevers zijn Sanofi met 315.000
Als de overheid de subsidies aan verenigingen stopzet, zullen die verenigingen toch ergens anders hun geld vandaan moeten halen. Het hoeft niet meteen te betekenen dat ze de macht overnemen in een vereniging. Het bedrijfsleven kan veel beter en efficiënter ondersteunen en adviseren dan de overheid.
Dat komt omdat er zovvel zoete broodjes gebakken worden.
Zinnen, als “ik herken dat beeld niet” en “lessen voor de toekomst” en nog meer van die escapes worden door allerlei (controle) instanties, waaronder IGZ en de nog een hele hoop (die daar mogelijk aan meeplukken)gebruikt om deze wantoestanden — over de ruggen van patienten — door te laten gaan.
Als er bewust gerotzooid wordt de verantwoordelijken BUITENFLIKKEREN (is geen gek woord; hoort gewoon bij het gedragingspatroon van die mensen); anders verandert het nooit. Maar ja dat moet dan gebeuren door instanties die zelf in het complot zitten!!!
WAT EEN (ZORG) WERELD. BAH
ze blijven de boel belazeren en wij trappen er weer mooi in!
Ja, ja, vandaar zoveel “risicogroepen”voor de griepprik…zoveel risicogroepen die geen risico lopen..weggegooid geld.. en dan nog de mex. griep miljoenen vorig jaar weggegooid. en dat is dan maar 1 voorbeeld waarvan ik denk dat het zo werkt..
Farmaceuten zijn geen charitatieve instellingen, dus als zij geld geven dan verwachten zij daarmee invloed te kunnen uitoefenen en zo de winst te vergroten.