Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Paul van der Nat: ‘VBHC-model van Porter is niet compleet’

Hester Hinloopen
Het model voor value based healthcare van Michael Porter is nog steeds relevant, maar het is niet compleet. Paul van der Nat, programmamanager en senior-onderzoeker in het St. Antonius Ziekenhuis, breidt het uit.
Pvdn660

Van der Nat vult op Qruxx.nl het model aan met vier elementen. De eerste is het organiseren van waardegedreven kwaliteitssturing. ‘Die wordt vaak als een impliciete, kleine stap gezien. In werkelijkheid is dit volgens hem heel belangrijk.’

Informatiepakket

Het integreren van waarde in communicatie met patiënten is het tweede extra element dat volgens Van der Nat aan het model van Porter toegevoegd zou moeten worden. Van der Nat: ‘Hiermee bedoel ik dat informatie over behandelresultaten in het standaard informatiepakket moet komen.’

Nieuwe cultuur

Als derde extra element noemt Van der Nat het realiseren van een nieuwe cultuur in de zorg die gericht is op het daadwerkelijk leveren van waarde en het inbedden van VBHC in educatie van zorgprofessionals. Van der Nat pleit ten slotte voor platforms waar zorgprofessionals van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen inspireren.

Lees het hele artikel op Qruxx.nl

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.