Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pennems wint Duurzaamheidsprijs Zaanstad

Marit van Os
Zorglocatie Pennems in Zaandam is door fractievoorzitter Paul Laport van GroenLinks in Zaandam uitgeroepen tot winnaar van de vierde Duurzaamheidsprijs Zaanstad. Het groenproject van de zorginstelling verhoogt de biodiversiteit.
Pennems wint Duurzaamheidsprijs Zaanstad

Via het groenproject probeert Pennemes de biodiversiteit te verhogen. Door  bloemen te zaaien en samen te werken met imkers, door het plaatsen van kastjes voor insecten en gierzwaluwen, en door de daken van de instelling te vergroenen. Pennemes heeft ook contact gelegd met diverse buurttuinen en natuurorganisaties. Bij het project wordt veelvuldig de samenwerking gezocht met bewoners en schoolkinderen uit de buurt. Dat zal ook gebeuren bij de moestuin, die binnenkort op het braakliggende stukje grond voor Pennemes zal worden aangelegd. Er zullen binnen afzienbare tijd ook zonnepanelen op de daken van het Pennemes worden gelegd. En er wordt hard gewerkt om papierloos te werken. Bekijk een filmpje op Facebook over het project.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.