Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pensioenfonds Zorg & Welzijn uit gevarenzone

Het pensioenfonds Zorg & Welzijn voor de zorgsector en welzijnssector heeft sinds september weer een dekkingsgraad dat boven het vereiste minimum uitkomt. Dat meldt het fonds vandaag in haar kwartaalbericht.

Per 30 september is de dekking van het fonds 107 procent. Dat is twee procent boven het vereiste minimumniveau van 105 procent dat de Pensioenwet voorschrijft. Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn heeft in het derde kwartaal een winst op beleggingen behaald van 9,1 procent. Vanaf het begin van dit jaar is het rendement 12,9 procent. Dankzij een verdere verbetering van de economische vooruitzichten nam het vertrouwen onder beleggers toe. Vooral aandelen, beursgenoteerd vastgoed en high income bonds deden het goed. Het belegd vermogen is aan het einde van het derde kwartaal uitgekomen op 81,9 miljard euro. De gemiddelde lange rente daalde in het derde kwartaal licht naar 3,87 procent. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Zorg en Welzijn bevriest pensioenen

Kredietcrisis drukt op pensioenfonds zorgsector

BTN wil ander pensioenfonds

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.