Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pensioenfonds zorgverzekeraars open voor elke financiële werkgever

SBZ, Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Zorgverzekeraars, breidt haar aandachtsgebied uit. Voortaan kan ‘in principe’ elke werkgever in de financiële sector toetreden tot het naar eigen zeggen ‘robuuste’ pensioenfonds dat in 1961 werd opgericht. Het fonds mikt met name op banken, verzekeraars en toezichthouders.
monies400.jpg
Foto: Fotolia

SBZ richtte zich, sinds de oprichting in 1961, exclusief op zorgverzekeraars en gelieerde ondernemingen. Onlangs besloot het fondsbestuur ook andere werkgevers uit de financiële sector toegang te bieden tot het pensioenfonds. Zij kunnen bij SBZ kiezen uit drie verschillende middelloonregelingen die aansluiten bij de cao voor zorgverzekeraars en de cao van het Verbond van Verzekeraars.

Oplossing
SBZ zegt een aantrekkelijke oplossing te bieden voor werkgevers met een eigen ondernemingspensioenfonds of een verzekerde regeling. ‘Zij profiteren bij SBZ van schaalvergroting en van de lagere kosten die daarmee gepaard gaan.’ Het pensioenfonds kent een actuariële premie. ‘Dit houdt in dat de premie is afgestemd op de werknemerspopulatie; werkgevers met veel jonge medewerkers betalen bij SBZ bijvoorbeeld minder premie dan bij pensioenfondsen die werken met doorsneepremies.’

Fonds
SBZ heeft een bestand van 11.500 actieve deelnemers, 23.000 inactieve deelnemers en 7.500 gepensioneerden. Er zijn 35 werkgevers bij het fonds aangesloten. Het belegd vermogen bedraagt 5,1 miljard euro en de beleidsdekkingsgraad stond aan het einde van het eerste kwartaal van 2016 op 108,7 procent. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.