Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Personeelstekort in de zorg kan met meer dan 35 procent verminderd worden

De zorg raakt steeds verder in het nauw door gebrek aan personeel. Ondertussen zijn zorgprofessionals veel tijd kwijt aan niet-medische taken. Deze ontwikkelingen hebben effect op het zorgpersoneel: het ziekteverzuim loopt op en het werkplezier neemt af. Ditte Vellema, Yvonne Nagel en John Kreuze springen met Webhelp Medica in dat gat en kunnen het personeelstekort met meer dan 35 procent verminderen.

Webhelp Medica brengt de rust terug in de zorgsector. Alle zorgorganisaties met veel patiëntcontact – denk aan huisartsen, ziekenhuizen, fysiotherapeuten, thuiszorg, GGZ, GGD, audiciens en tandartsen – winnen veel tijd door het patiëntcontact aan anderen over te laten. Hoe we dit doen laten we zien aan de hand van drie cases.

Uitdaging 1: Zorgprofessionals zijn veel tijd kwijt aan administratieve taken. Oplossing: Webhelp Medica kan (niet-) medisch klantcontact overnemen zodat zorgprofessionals de handen weer vrij krijgen voor het verlenen van zorg.

In het voortraject en de nazorg zit veel niet-medisch contact, een medewerker kan hierin al veel voorbereidend werk overnemen. Als alle documenten zijn ingevuld maakt de medewerker voor de patiënt meteen een afspraak bij de zorgverlener. De patiënt hoeft zich geen zorgen meer te maken over zijn dossier en de zorgverlener kan meteen aan de slag. Ook voor huisartsen kan Webhelp Medica veel patiëntcontact overnemen. We zorgen dat we tussen 8:00 en 20:00 uur de telefoon aannemen, waar we spoedvragen direct doorschakelen naar de praktijk zelf. Alle minder urgente vragen vangt het Medica team af. We hebben tijd en aandacht voor de patiënt en doordat wij administratieve taken en niet-medische communicatie overnemen, kan de arts zich weer concentreren op het verlenen van medische zorg.

Uitdaging 2: Alles draait om de patiënt. Het perspectief van de zorgverlener wordt vaak vergeten. Oplossing: Het automatiseren van verslaglegging in dossiers geeft verlichting aan zorgprofessionals. In de zorg staat de patiënt centraal. Ondertussen is het tekort aan zorgpersoneel zo hoog opgelopen dat de patiënt lijdt onder de werkdruk van zorgprofessionals.

Dankzij de “physician journey” die Webhelp Medica heeft ontworpen bekijken we de behandeling niet alleen vanuit de patiënt maar ook vanuit de arts of zorgverlener. Met de inzet van spraaktechnologie kunnen we vastlegging verbeteren. Samenvattingen van artsen worden overgezet naar tekst en aan dossiers toegevoegd. Er gaat automatisch een mailtje naar de patiënt, zodat hij eenvoudig kan teruglezen wat de arts heeft gezegd en wat de acties zijn.

Uitdaging 3: De tweedelijnszorg is overbelast en zij zijn veel tijd kwijt aan routinematige zorg. Oplossing: Webhelp Medica kan via telefonisch of online contact patiënten begeleiden rondom een operatie of behandeling.

Stel dat je een arts bent die bypass operaties uitvoert bij mensen met overgewicht. Er zijn veel mensen die willen afvallen, maar als behandelend arts wil je het liefst alleen die mensen spreken die ook daadwerkelijk in aanmerking komen voor de operatie. Wij kunnen hierin ondersteunen middels online contact met de kandidaat-patiënten, het invullen van vragenlijsten en de begeleiding rondom preventieprogramma’s. Ook na een operatie hebben patiënten begeleiding nodig waarin wij elke dag contact opnemen. Patiënten ervaren veel steun aan iemand die ze bij de hand neemt bij alle niet-medische zaken in een vaak emotioneel medisch traject. Zeker bij ouderen nemen de gesprekken veel onzekerheid en eenzaamheid weg.

Bereikbaarheid en borging privacy

Doordat Webhelp Medica landelijk opereert, kan de capaciteit snel worden op- en afgeschaald. Waar de wachttijden bij zorgorganisaties soms fl ink oplopen nemen wij elk gesprek binnen 30 seconden aan. Dat zorgt voor een heel andere start van het gesprek en kan ook nog eens een kostenbesparend effect hebben. Webhelp is het gewend om met gevoelige en persoonlijke informatie om te gaan. Alle ervaring en talent vanuit andere sectoren is ingebracht in Webhelp Medica.

Gesprekken voeren is ons werk

De medewerkers van Webhelp Medica zijn sociaal vaardig, luisteren naar de patiënt en stellen de juiste vragen. Gesprekken voeren met klanten is ons bestaansrecht: van werving tot training en van werkprocessen tot softwaresystemen en het inzetten van de juiste technologie. We hebben tijd en aandacht voor de patiënt. Zoals artsen en verpleegkundigen in de eerste plaats voor een medisch beroep kiezen vanuit hun gedrevenheid om mensen beter te maken, zit er ook een ideële gedachte achter Webhelp Medica. Medewerkers krijgen de kans om de ervaring met klantcontact die zij hebben opgedaan voor bijvoorbeeld de overheid of energiebedrijven in te zetten in betekenisvol contact met patiënten.

Nieuwsgierig wat wij kunnen betekenen? Uiteraard lichten we dit graag toe in een persoonlijk gesprek. Neem hier contact op met één van onze experts.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.