Persoonsgerichte zorg is 40 procent goedkoper

Patiënten die persoonsgerichte zorg ontvangen verblijven 30 tot 50 procent minder lang in het ziekenhuis. Dat zei Inger Ekman, directeur van het Instituut voor persoonsgerichte zorg in Göthenburg, op een congres in april in diezelfde stad.
Thuiszorg Fotolia_450.jpg
Fotolia

Over de naam van het Instituut voor persoonsgerichte zorg van de Universiteit van Göthenburg is nagedacht. Uit principiële overwegingen is er niet gekozen voor ‘patiëntgerichte zorg’, vertelt directeur Inger Ekman op het congres dat het Institute for Health Improvement (IHI) en het British Medical Journal (BMJ) half april in Göthenburg hebben georganiseerd. ‘De essentie van persoonsgerichte zorg is juist het verhaal van de mens zien. Dus niet alleen oog hebben voor de rol als patiënt, met zijn klachten en beperkingen, maar hem of haar zien als een mens met mogelijkheden. Als een gelijkwaardige partner, met een gelijkwaardige rol

2
210

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.