Pfizer lanceert innovatiefonds neurowetenschappen

Met het opheffen van de research & developmentafdeling die onderzoek deed naar Alzheimer en Parkinson, start Pfizer een innovatiefonds neurowetenschappen. Externe partijen zoals start-ups in de biotechnische industrie kunnen aanspraak maken op financiële middelen die binnen het investeringsfonds beschikbaar zijn.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
dure medicijnen
Foto: AdobeStock

Het betreft volgens woordvoerder Jan Willem de Heer geen bezuiniging. ‘We snijden met deze beslissing niet in het R&D-budget. Het geld dat hierdoor vrijkomt zal Pfizer investeren in R&D-units waarvan we denken dat we hier voor patiënten meer waarde kunnen creëren, zoals oncologie en zeldzame ziektes.’ Pfizer houdt vijf grote R&D-afdelingen over, te weten oncologie, vaccins, cardiovasculaire & metabole aandoeningen, zeldzame ziektes, ontstekingen & immunologie. Het totale R&D-budget van de farmaceut behelst 7 miljard euro. Hoeveel procent daarvan naar neurowetenschappen ging, kan De Heer niet aangeven.

Ingewikkeld onderzoeksgebied

Het wegvallen van de R&D-tak neurowetenschappen leidt ertoe dat farmaceut Pfizer geen

0
310

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.