Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hoofdofficier wordt bestuursvoorzitter IJsselland Ziekenhuis

Albert van Wijk vertrekt bij het Openbaar Ministerie. Hij wordt per 1 november de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel.
albert_van_wijk400.jpg

Albert van Wijk is ruim 25 jaar werkzaam bij het Openbaar Ministerie en heeft diverse functies bekleed. Hij was onder andere hoofdofficier van het Functioneel Parket en sinds 2011 is hij procureur-generaal. Als lid van het College van procureurs-generaal geeft hij landelijk leiding aan het OM.

OM
Van Wijk gaat met ‘pijn in zijn hart weg’. ‘Maar na veel nadenken, wikken en wegen heb ik ervoor gekozen om na vele jaren op een andere plek te gaan werken. Buiten het OM is ook veel moois en nuttigs te doen en ik zie er enorm naar uit om als bestuursvoorzitter van het IJsselland Ziekenhuis een nieuwe maatschappelijke opdracht te vervullen.’

IJsselland Ziekenhuis
De raad van toezicht is zeer verheugd met de komst van Albert van Wijk naar het IJsselland Ziekenhuis. Hendrik van Moorsel, voorzitter Raad van Toezicht: ‘De Raad van Toezicht ziet in Albert van Wijk een uitstekende bestuurder die in staat is om in verbinding met alle interne én externe belanghebbenden het IJsselland Ziekenhuis te positioneren en vanuit die positie de verdere ontwikkeling van goede en betaalbare zorg, inclusief het bijbehorende investeringsprogramma, te realiseren. De Raad van Toezicht ziet dan ook uit naar een vruchtbare samenwerking.’

Dossier Personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties.Daarnaast in het dossier personalia ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.