Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips brengt gezondheidssmartwatch uit

Philips brengt een health watch op de markt. Het apparaat is gericht op het voorkomen van ziektes door activiteit te stimuleren.
philipsgebouw.jpg

De Health Watch kan net als veel concurrenten statistieken bijhouden over het aantal stappen en het slaappatroon van de drager. Ook worden automatisch activiteiten als hardlopen en fietsen geregistreerd. Daarnaast bevat het apparaat een hartslagmeter en belooft Philips om met bijbehorende software onder meer het aantal verbruikte calorieën te berekenen.

Wearable
Philips richt zich met de wearable op mensen die risico lopen om gezondheidsproblemen te ontwikkelen, bijvoorbeeld mensen met een te hoge bloeddruk. In de bijbehorende Philips Health-app kunnen zij gezondheidsdoelen invoeren en hun voortgang bijhouden. De Health Watch kan communiceren met andere slimme gezondheidsgadgets van Philips, waaronder een weegschaal en oorthermometer. In de VS gaat het horloge 250 dollar kosten. Het is onduidelijk of de smartwatch ook in Nederland op de markt komt en tegen welke prijs. (nu.nl)

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.