Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips en Achmea gaan samen investeren in telezorg

Mario Gibbels
Philips en Achmea Zorg hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor vijf jaar waarin zij hebben afgesproken om samen te investeren in telezorg voor chronische patiënten. Dat hebben beide organisaties gisteren bekend gemaakt.

Philips en Achmea voorzien dat het aantal mensen met een chronische aandoening de komende jaren sterk zal stijgen. Behalve dat dit zal leiden tot stijgende kosten zal het ook steeds moeilijker worden om mensen te vinden die de zorg kunnen verlenen. Met behulp van telezorg kan de zelfredzaamheid van chronische patiënten vergroot en de efficiëntie en de kwaliteit van de zorg verbeterd worden. Directievoorzitter Roelof Konterman van Achmea Zorg stelt in het gezamenlijk persbericht zelfs dat telezorg op de langere termijn zelfs kan leiden tot kostenverlaging.

Eerdere samenwerking

Philips en Achmea Zorg werken al langer samen. In 2006 hebben ze gezamenlijk de Hartmotief-studie laten uitvoeren waarin de mogelijkheden voor zelfmanagement voor hartfalenpatiënten worden verkend. In 2007 brachten beide organisaties het Philips Motiva thuiszorgsysteem op de Nederlandse markt. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.