Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips gebruikt kennis digitale beeldanalyse Dako

Mario Gibbels
Philips en het Deense bedrijf Dako bundelen hun krachten in de digitale pathologie. De twee bedrijven hebben een overeenkomst getekend waarin staat dat Philips in haar apparatuur gebruik mag maken van bepaalde beeldanalysetoepassingen die Dako heeft ontwikkeld.
Philips gebruikt kennis digitale beeldanalyse Dako

Dako is gespecialiseerd in de kankerdiagnostiek van weefsels en heeft, aldus general manager van Philips Digital Pathology Bob van Gemen, “een vooraanstaande marktpositie en expertise op het gebied van detectie en kwantificering van specifieke biomarkers in kankerweefsels.” Philips gelooft dat dit partnerschap haar ontwikkelingsprogramma van klinische toepassingen aanzienlijk zal versnellen.

Groeiende vraag

Pathologische anatomie is een heel belangrijk onderdeel van vrijwel alle kankerdiagnostiek en kent een groeiende vraag. Volgens Van Gemen heeft Philips zich ten doel gesteld geïntegreerde digitale oplossingen te bedenken die de operationele efficiëntie en productiviteit van pathologieafdelingen verbeteren en tegelijkertijd het vertrouwen in de diagnose vergroten.

Microscoop versus digitaal

De pathologische anatomie bij het bestuderen van weefselmonsters leunt nu nog zwaar op de microscoop, waarbij pathologen weefselcoupes onderzoeken die op glazen objectglaasjes zijn aangebracht en met verschillende kleurstoffen zijn behandeld. Digitalisering van de beelden die de patholoog normaliter onder de microscoop bekijkt, kan introductie van hulpmiddelen voor objectieve en kwantitatieve beeldanalyse mogelijk maken, aldus Philips in haar persbericht.

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.