Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips sluit mega zorgdeal tot dusver

Mark van Dorresteijn
Philips heeft in de Verenigde Staten zijn grootste ziekenhuiscontract tot nu toe binnengehaald. Het technologieconcern gaat de komende vijftien jaar samenwerken met het Westchester Medical Center Health Network (WMCHealth) op het gebied van zorgtechnologie.
Philips sluit mega zorgdeal tot dusver
Foto: ANP Koen Suyk

Het contract heeft een waarde van in totaal 500 miljoen dollar (444 miljoen euro). Ongeveer een derde van dat bedrag kan al in de eerste drie jaar van de samenwerking worden bijgeschreven, omdat Philips in die periode veel apparaten voor bijvoorbeeld beeldvorming en patiëntbewaking zal leveren. Behalve apparatuur levert Philips ook software en ondersteunende diensten, zoals onderhoud en trainingen. Ook helpt het bedrijf het ziekenhuis om de dure scanners zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Daarmee kunnen zowel kosten als wachttijden worden teruggedrongen.

Negen contracten

In Nederland heeft Philips negen van zulke contracten lopen met ziekenhuizen. Samen zijn die evenwel kleiner dan de overeenkomst met WMCHealth. Gezondheidszorg is een speerpunt in de strategie van het bedrijf, dat al gestopt is met consumentenelektronica en werkt aan verzelfstandiging van zijn verlichtingsdivisie.

WMCHealth

WMCHealth is actief in de regio net ten noorden van de stad New York. Het heeft zelf zeven ziekenhuizen met in totaal 1500 bedden, en werkt daarnaast samen met circa driehonderd kleinere zorginstellingen. Het verzorgingsgebied beslaat ruim 15.000 vierkante kilometer en telt meer dan 3 miljoen inwoners.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.