Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips sluit megacontract met Zweeds ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Philips heeft een langdurige overeenkomst gesloten voor de levering van apparatuur en de ondersteuning van onderzoek en onderwijs in het universiteitsziekenhuis Karolinska University Hospital nabij Stockholm in Zweden.
Philips sluit megacontract met Zweeds ziekenhuis
Foto: Wikipedia

Philips levert onder meer MRI- en CT-scans en röntgenapparaten aan het ziekenhuis, dat in 2016 in de Zweedse stad Solna zijn deuren opent. Het contract heeft een duur van 14 jaar met eventuele verlenging van zes jaar. De overeenkomst past in het streven van het bedrijf om niet alleen apparaten te verkopen, maar ook te zorgen voor het onderhoud en verdere dienstverlening. In Nederland sloot het bedrijf al zeven van dergelijke overeenkomsten met ziekenhuizen. Volgens een woordvoerder van Philips passen dit type contracten zeer goed in de huidige tijdsgeest. Philips verschuift daarmee van productgerichte aanpak naar een servicemodel waarbij niet alleen de systemen maar ook dienstverlening en een langdurige samenwerking centraal staan.

Onderzoekscentrum

Het unieke aan het contract is het onderzoekscentrum dat wordt opgezet waar onderzoekers uit de medische industrie en de academische wereld aan innovaties gaan werken. De verwachting is dat dit de omzetting van onderzoeksbevindingen in nieuwe genees- en behandelmethoden zal helpen te versnellen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.