Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pia Dijkstra neemt e-healthmanifest in ontvangst

Mark van Dorresteijn
Tweede Kamerlid Pia Dijkstra heeft maandag 2 maart het e-healthmanifest van Growing Games Cure & Care in ontvangst genomen. Het manifest werd aangeboden door een delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers vanuit ActiZ, Dutch Game Association, &Ranj en Growing Games.
Van links naar rechts: Doret Brandjes (Growing Games)
Van links naar rechts: Doret Brandjes (Growing Games)

Doel van de ontmoeting met Dijkstra was een dialoog over het nut van applied health games en het aanbieden van het e-healthmanifest, dat door veel partijen werd ondertekend tijdens het ‘Games for Health Europe’ congres.

Dialoog

Tijdens de ontmoeting vroeg de delegatie of de landelijke e-healthmonitor uitgebreid kon worden met applied health games en apps. Nu staan daar al patiëntendossiers, beeldschermzorg en domotica in. Daarnaast vroeg de delegatie aandacht voor financiële middelen binnen onderzoek voor de ontwikkeling van games. Nu wordt veelal alleen het onderzoek en de publicatie van artikelen over de werking van games gefinancierd. Het gebruik en opschaling van serious games komt vaak niet goed van de grond door een gebrek aan investeringen. Als laatste werd gesproken over het mogelijk maken van experimenteerruimte voor validatie van games, omdat de traditionele wijze van validatie niet past bij deze nieuwe behandelwijze.

Kracht van games

De kracht van games werd erkend door Pia Dijkstra zowel voor de zorg op zich, maar ook als maatschappelijke kans  voor meer eigen regie en als economische kans voor Nederland. Zij zegde toe zich in te willen spannen voor het laten opnemen van games in de e-healthmonitor. Tevens stond zij open voor een nadere kennismaking met applied health games rondom het Binnenhof en een werkbezoek bij een zorginstelling en gamebedrijf.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.