Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Pier Eringa wordt bestuursvoorzitter Albert Schweitzer ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Pier Eringa treedt op 1 februari 2010 aan als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Eringa neemt de plaats in van Leo Schoots, die in april 2008 na een bestuurscrisis interim-voorzitter werd van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis.
Pier Eringa wordt bestuursvoorzitter Albert Schweitzer ziekenhuis

Eringa beëindigt binnenkort een driejarig dienstverband met de gemeente Nijmegen, waar hij als gemeentesecretaris werkzaam is. In deze functie is hij eindverantwoordelijk voor het functioneren van een ambtelijke organisatie met 2400 medewerkers. Hij is ook eerste adviseur voor het college van burgemeester en wethouders. Hij werkte nauw samen met achtereenvolgens burgemeester Guusje ter Horst, die nu minister van Binnenlandse Zaken is en met de huidig burgemeester en voormalig minister voor Bestuurlijke Vernieuwing Thom de Graaf. In Nijmegen voerde Eringa binnen de gemeentelijke organisatie verbeteringen door in een bestuurlijke omgeving.

Eerdere functies

Daarvoor was Eringa onder andere werkzaam als korpschef bij de regiopolitie Flevoland en als regiodirecteur bij NS-Reizigers. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

1 REACTIE

  1. Als bewoner van de Drechtsteden en Client van het ASZ , wens ik dhr Pier Eringa heel veel succes toe met een Prachtig Ziekenhuis ( is nog aan het bouwen) met een goede Kwalitatieve Zorg en Client gericht. Dat de Clienten;Medewerkenden/Medici trots op je mogen zijn als voorzitter v/d RvB.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.