Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Plastisch chirurg liet zwijgcontract tekenen

Mark van Dorresteijn
Een plastisch chirurg van Acura Medisch Centrum in Weert heeft van het regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg een waarschuwing gekregen, omdat hij de mislukte borstvergroting bij een vrouw niet wilde verwijderen als zij geen zwijgcontract tekende. De patiënte moest afzien van juridische stappen en negatieve publiciteit over de kliniek, de arts en zijn collega's, zo stond in de overeenkomst volgens het tuchtcollege.
Plastisch chirurg liet zwijgcontract tekenen

De arts heeft toegegeven dat hij in de behandelovereenkomst de gewraakte afspraak heeft opgenomen. Reden was dat de vrouw een negatieve publiciteitscampagne voerde tegen de kliniek. Hij ziet in dat hij fout zat. Het tuchtcollege oordeelt dat de handelwijze van de chirurg niet was zoals van hem als zorgverlener mag worden verwacht.

Goede chirurg

Directeur Anand Ramparichan van Acura, de vroegere Silhouet-kliniek, liet desgevraagd weten dat er geen reden is voor maatregelen tegen de arts. De procedures met contracten zijn vorig jaar veranderd. De man is een goede chirurg die al heel veel borstvergrotingen heeft gedaan, aldus de redenering.

Lekkage en infectie

De vrouw liet voor het eerst in juli 2008 siliconenborsten implanteren door de arts. Na lekkage en infectie werden de protheses twee weken later verwijderd. Minder dan een half jaar later ging ze weer onder het mes. Ze belandde in december in het ziekenhuis vanwege blaren aan de wonden. Korte tijd laten zijn de siliconen wederom verwijderd door de plastisch chirurg. (ANP)

Lees ook:

Klokkenluiders moeten zwijgcultuur doorbreken

Acura MC dwong cliënten fouten te verzwijgen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.