Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Platform gaat barrières eHealth slechten

Mario Gibbels
Binnen drie jaar moet eHealth voor alle patiënten met diabetes en chronisch hartfalen beschikbaar zijn. Dat heeft het platform eHealthNu zich als doel gesteld. Het platform heeft vandaag hiervoor de website eHealthNu.nl gelanceerd.

In juni dit jaar zijn zes bedrijven (Philips, KPN, TNO, Achmea, Menzis en de Rabobank) een open platform gestart met als doel om de barrières die de verspreiding van eHealth belemmeren, uit de weg te ruimen.

Vandaag is de website gelanceerd die ervoor moet zorgen dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Op de website doet het platform een oproep aan iedereen die betrokken is bij eHealth om zich aan te sluiten, kennis uit te wisselen en, indien nodig, gezamenlijk op te trekken om de barrières te slechten.

Het platform heeft besloten om zich allereerst te concentreren op diabetes en chronisch hartfalen. Omdat je nu eenmaal niet alles tegelijk kunt doen, aldus woordvoerder Raymond Rugers. Inmiddels hebben zich ook het Zorginnovatieplatform (ZIP), de NVEH, OIZ, ICT~Office en de NPCF aangesloten bij het initiatief. (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.