Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pluryn neemt scholengemeenschap over

Scholengroep Kristallis maakt met ingang van 1 juli 2015 definitief deel uit van gehandicaptenzorgorganisatie Pluryn. In december afgelopen jaar tekenden bestuurders van Pluryn en Kristallis de intentieverklaring om te komen tot een bestuursoverdracht.
Pluryn neemt scholengemeenschap over

Kristallis biedt voortgezet speciaal onderwijs aan ongeveer 530 leerlingen in de leeftijd van 12 t/m 20 jaar die in aanmerking komen voor speciaal voortgezet onderwijs. Bij deze jongeren is veelal sprake van een gedragsstoornis en/of ontwikkelingsproblemen. Kristallis heeft verschillende vestigingen in Nijmegen. De onderwijsorganisatie telt 191 medewerkers. Na instemming met de plannen door de gemeente Nijmegen en de Medezeggenschapsraad van Kristallis, stemde ook de raad van toezicht van Pluryn in met het besluit.

Overdracht

Afgelopen maanden bereidden medewerkers van Pluryn en Kristallis de bestuursoverdracht op verschillende onderdelen voor. De Raad van Toezicht van Pluryn baseerde zich bij zijn beslissing onder meer op het werk dat zij verrichtten. Ook de officiële instemming van de Medezeggenschapsraad van Kristallis speelde een rol. Ron König, bestuurder van Kristallis: ‘Ik ben blij dat Kristallis met Pluryn een toekomst met continuïteit in gaat. Het onderwijs aan onze leerlingen wordt nog kansrijker en de werkgelegenheid van onze medewerkers is niet in het geding. Ondertussen werkt Kristallis hard aan verbetering van de onderwijskwaliteit.’

Onderwijs

Henk van den Broek, directeur regio Nijmegen van Pluryn, ziet Kristallis als een waardevolle aanvulling op het bestaande onderwijsaanbod van Pluryn. ‘De Tarcisiusschool in Nijmegen richt zich op leerlingen met een licht verstandelijke handicap. Kristallis is er vooral voor leerlingen met gedragsproblematiek. Dankzij de samenwerking kunnen we nog meer jeugd integraal bedienen en meer kansen creëren voor leerlingen, door zorg en onderwijs in één hand. Daarnaast heeft Kristallis mooie projecten op het gebied van arbeidsintegratie.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.