Home Podcast Voorzorg

Podcast Voorzorg

De podcast over de gezondheidszorg in Nederland, gemaakt door de redactie van Skipr en Zorgvisie. In Voorzorg vragen redacteuren zorgbestuurders en beslissers in de zorg naar wat hen bezighoudt, naar bestuurlijke dilemma’s en meer.

22 september 2023 Tech

Arene Online Huisartsen wil doorgroeien naar een landelijke schaal, vertellen huisarts en initiatiefnemer Jan Frans Mutsaerts en directeur Tom Kliphuis in de podcast Voorzorg. Dat kan alleen in samenwerking met lokale praktijken, die cruciaal is voor hun concept.

18 juli 2023 Tech

Er wordt veel gepraat over ChatGPT en andere tools voor generatieve AI, maar het is tijd voor de volgende stap: toepassen. Dat stelt tech-redacteur Sytse Wilman van Zorgvisie in een nieuwe aflevering van zorgpodcast Voorzorg.

7 april 2023 Tech

Oprichters en bestuurders Sander Bijl en Godfried Bogaerts van communicatieplatform BeterDichtbij geven hun visie op de technologische kloof tussen zorg en samenleving, chatbots en hun rol in het toekomstige zorglandschap. Deel 2: “Zorg werkt tegenovergesteld aan de manier waarop digitaal succes tot stand komt.”

24 februari 2023 Tech

Artificial Intelligence (AI) staat enorm in de belangstelling. Datascientist Egge van der Poel ziet veel positieve ontwikkelingen, maar ook dat er nog een lange weg te gaan is. De ene organisatie is bezig met opschalen, de andere moet nog beginnen. ‘Linksom of rechtsom: je gaat er als bestuurder mee te maken krijgen’, zegt Van der Poel in de podcast Voorzorg.

23 januari 2023 Tech

‘In 2035 hebben we het niet meer over individuele gegevensuitwisseling maar over databeschikbaarheid’, schetst Bianca Rouwenhorst in de podcast Voorzorg. De CIO en directeur Informatiebeleid bij het ministerie van VWS vertelt wat deze doelstelling vraagt van overheid, zorgorganisaties en ict-leveranciers.

10 januari 2023 Tech

De nieuwe aflevering van de podcast Voorzorg is opgenomen in het medisch regiecentrum van het UMC Utrecht. Directeur digital health Hermen Jan van Ree en programmamanager continue monitoring Martine Breteler delen hun visie op telemonitoring via sensoren en de voordelen en uitdagen van een continue datastroom.

19 december 2022 Eerstelijnszorg

De nieuwe huisartsenpraktijk in Amsterdam Zuidoost heeft de deuren geopend voor patiënten. In een nieuwe aflevering van de podcast-reeks De Nulpraktijk vertellen huisartsen Sanne Rekers en Karen Bloemendal hoe ze blijven innoveren terwijl ze hun praktijk draaiende houden en voor lastige obstakels komen te staan.

27 oktober 2022 Tech

De toekomst van thuismonitoring is een puzzel en het leggen daarvan gaat nodeloos moeizaam. Versnippering bedreigt de opschaling, waarschuwt Zorgvisie-redacteur Sytse Wilman in de podcast Voorzorg.

22 juli 2022 Tech

De dagelijkse problemen om bijvoorbeeld de roosters rond te krijgen, gaan soms ten koste van investeringen in digitalisering. Dat zegt Suzanne Verheijden van Buro StrakZ in de zorgpodcast Voorzorg. Daarin vertelt ze over haar onderzoek naar digitaal leiderschap.

14 juli 2022 Tech

Digitale hulpmiddelen kunnen effectief preventie- en leefstijlbeleid ondersteunen. De ontwikkeling daarvan loopt echter vast op een gebrek aan financiering en beschikbaarheid van de juiste data, signaleert redacteur Sytse Wilman in de podcast Voorzorg.

Nooit een aflevering missen?

Abonneer u nu op Voorzorg via uw favoriete podcastplatform.

Deze pagina wordt nog aangevuld met eerdere afleveringen. Voor een volledig overzicht, ga naar de pagina van Voorzorg op Soundcloud.