Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Politie is nationaal opvangcentrum verwarde personen’

Redacteur Zorgvisie
Er moet in elke wijk een ggz-medewerker komen. Op dit moment vervult de politie die rol in de wijken, zegt korpschef Erik Akerboom in een interview met het Algemeen Dagblad.
sirene verwarde personen
Foto: iStock

De korpschef merkt dat de politie steeds vaker spoedmeldingen krijgt over noodsituaties bij personen met verward gedrag. Hoewel het aantal meldingen van woninginbraken en overvallen de afgelopen vijf jaar steeds verder daalde, is het aantal spoedmeldingen met bijna 20 procent gestegen, schrijft het AD. Volgens Akerboom komt dat vooral door het aantal meldingen over verwarde personen. ‘Wij zijn het nationaal opvangcentrum voor verwarde mensen geworden’, stelt de korpschef.

Akerboom wil daarom dat gemeenten en de landelijke politiek de zorg voor psychiatrische patiënten intensiveren. ‘In de preventie lijken de touwtjes wat te zijn losgelaten en er zijn inrichtingen verkleind. Het zou goed zijn als in elke wijk een ggz-medewerkers werkt, want nu zijn wij dat.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.