Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Poll: Huisarts moet maatschappelijke zorg indiceren

Mark van Dorresteijn
De huisarts is de aangewezen persoon om maatschappelijke zorg te indiceren. Dat vindt 57 procent van de bezoekers van Zorgvisie.nl. In totaal stemden 238 bezoekers.
Poll: Huisarts moet maatschappelijke zorg indiceren

Het plan om de huisarts een grotere rol te geven bij de indicatie van maatschappelijk zorg, komt van de Amsterdamse zorgwethouder Eric van der Burg.

Nieuwe aanpak

Volgens Van der Burg werkt zo’n nieuwe aanpak veel beter. Mensen kennen hun huisarts immers al en andersom is dat ook het geval. Daardoor is de klantvriendelijkheid groter. Ook is er minder administratieve rompslomp en kan de zorg sneller worden geleverd. De wethouder stelt dat de bulk van de personen op deze manier kan worden geholpen. Nu is het de overheid die bepaalt of iemand recht heeft op bijvoorbeeld huishoudelijke hulp. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 REACTIES

  1. Moet men toch vrij goed kunnen definiëren wat maatschappelijke zorg is waar de huisarts verstand van heeft. Momenteel zitten we al de meest stompzinnige formulieren in te vullen en geen bureaucraat die de kritiek daarop serieus neemt. Wat is het nut van het invullen van “medisch noodzakelijke” papieren als steunkousen? Alsof patiënten deze voor hun lol dragen! Blijkbaar weet geen bureaucraat dat het helmaal geen lolletje is om die aan te doen en dagelijks te dragen. De prijs van “De Gouden Steunzool” in het leven roepen en toekennen aan de eerste verzekeraar die ons niet meer lastig valt met dat soort machtigingen ter invulling.

  2. Lees alle reacties
  3. vanaf het le begin was de h.a. een belangrijke informant bij het behandelen van aanvragen -aanvankelijk alleen voor opname in “bejaardenoorden”, vervolgens uitgebreid met de zgn “substitutieprojecten”=huiskamerprojecten,daarna voor verpleeghuisopname, maar had geen beslissingsdbevoegdheid.Gezien de ontwikkelingen zou de h.a. indien hij in de toekomst de rol gaat spelen, die hierboven bepleit wordt, beter moeten worden toegerust.Dit “vak” wordt niet bij de huidige opleiding van een arts geleerd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.