Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Poll: Moeten vrijgevestigd medisch specialisten in loondienst?

De Nederlandse Zorgautoriteit vindt dat de zorg minder gericht moet zijn op productie. Voorzitter Marian Kaljouw zei tegen Zorgvisie: 'Artsen in loondienst moet geen doel op zich zijn, maar toch zijn er voldoende redenen om het onderwerp juist nu weer te agenderen.' Een meerderheid van de politieke partijen wil dat vrijgevestigd medisch specialisten in loondienst gaan. Wat vindt u?
Open en eerlijke communicatie tussen arts en aio

U kunt onder dit bericht een uitgebreide reactie achterlaten en in discussie gaan. 

 

Lees ook:

Van zorgheld tot verdachte: de vrijgevestigd medisch specialist
Artsen oogstten in de coronacrisis applaus als zorghelden, maar nu zitten vrijgevestigd specialisten weer in de beklaagdenbank als grootverdieners. ‘Mijn haren gaan overeind staan van het woord “perverse prikkel”,’ zegt Remco Djamin, voorzitter MSB in het Amphia Ziekenhuis in Breda.
Lees meer >>

‘Medisch specialisten staan niet voor productie maar voor kwaliteit aan de lat’
Artsen in loondienst moet geen doel op zich zijn, maar toch zijn er voldoende redenen om het onderwerp juist nu weer te agenderen, vindt NZa-voorzitter Marian Kaljouw: ‘Als je kijkt hoe medisch specialistische bedrijven georganiseerd zijn, dan zijn ze sterk gericht op productie. Daar moeten we vanaf.’
Lees meer  >>

Blog: Medisch specialist in loondienst; een verkeerde politieke emotie
Organisatieadviseur Boldewijn Noordveld vraagt zich af waarom de vraag over dienstverband van medisch specialisten telkens weer terugkomt. ‘Juist de MSB’s hebben bijgedragen aan een goede verdeling van de ‘macht‘ binnen ziekenhuizen.’
Lees meer >>

Kaljouw (NZa): ‘Zorg is te veel een verdienmodel’
De NZa vindt dat de zorg minder gericht moet zijn op productie. “De zorg is te veel een verdienmodel geworden”, zegt Marian Kaljouw, bestuursvoorzitter van de NZa in NRC Next. “We moeten kijken hoe we dat om kunnen draaien. Dat we minder gericht zijn op productie, maar wel doen wat nodig is.”
Lees meer op Skipr >>

Blog: Medisch specialist wel/niet in loondienst is een schijndiscussie
Artsen in loondienst is geen doel op zich, zegt Marian Kaljouw, maar Nederland moet af van de medisch specialistische bedrijven (MSB), die nu te sterk gericht zijn op productie. Heeft de NZa-voorzitter een punt?
Lees het blog van Anton Maes op Skipr >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.