Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prijzen medicijnen omlaag

De prijzen voor geneesmiddelen die uit octrooi lopen, gaan met vijftig procent omlaag. De prijzen van middelen waarvan generieke varianten beschikbaar zijn, dalen met tien procent. Andere medicijnen zullen in prijs gelijk blijven. De apothekers zullen de komende twee jaar nog wel een deel van de bonussen die ze ontvangen van de producenten in eigen zak mogen steken.

Dat is het gevolg van een akkoord dat minister Ab Klink (Volksgezondheid) maandag heeft gesloten met de apothekers, geneesmiddelenfabrikanten en zorgverzekeraars. De plannen lekten al eerder uit .

Besparingen

Voor volgend jaar moeten de lagere medicijnprijzen een extra besparing opleveren van 340 miljoen; voor 2009 is dat 456 miljoen. Deze komen bovenop het bedrag van 971 miljoen dat dit jaar al wordt binnengehaald. Dit alles bij elkaar betekent per huishouden een besparing van 200 euro op de ziektekostenpremie. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.