Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Prismant maakt doorstart als onderdeel van Kiwa

Mark van Dorresteijn
Prismant zal waarschijnlijk medio april een doorstart maken als onderdeel van het kennisinstituut Kiwa NV. Dat meldt onderzoeksinstituut en dienstverlener Prismant vandaag.
Prismant maakt doorstart als onderdeel van Kiwa

Na evaluatie en onderhandelingen heeft Kiwa het recht gekregen om met de curator en het management van Prismant de doorstart vorm te geven. Zoals het er nu uitziet gaan de informatie- en onderzoeksdiensten over naar Kiwa. Het consultancygedeelte wordt losgeknipt en start door onder de naam CC Zorgadviseurs.

Voordelen

Guus van Montfort, huidig algemeen directeur van de Prismant Groep, legt de voordelen uit. “Kiwa doet al meer in de zorg, hierdoor komt een bredere portfolio voor meerdere van onze opdrachtgevers ter beschikking. Verder wilde het kennisinstituut investeren in die producten en diensten die Prismant al voerde. Deze krachtenbundeling zou wel eens mooie dingen op kunnen leveren voor de zorg en de medische sector in Nederland.”

Financiële problemen

Het onderzoeksinstituut kwam in de loop van 2009 in de financiële problemen door met name het niet-doorgaan van een vastgoedtransactie en de integratie met twee zorgconsultancybedrijven: Walvis en CC Zorgadviseurs. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Veel belangstelling voor doorstart Prismant

Prismant staat onder surseance van betaling

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.