Private belegger zorgvastgoed is alternatief voor corporatie

Beursfondsen, pensioenfondsen en vermogende particulieren investeren steeds meer in zorgvastgoed. In de langdurige zorg ontpoppen de private partijen zich als alternatief voor de woningcorporaties.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
financiering zorgvastgoed, verpleeghuis
Foto: Vvoe - Fotolia

‘Er is in Europa een enorme concurrentie tussen private investeerders in zorgvastgoed. Hierdoor zijn de aanvangsrendementen gedaald tot ongeveer 5 procent. Dat maakt het voor zorgorganisaties goedkoper om vastgoed te financieren. In bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk zijn de financieringskosten gehalveerd ten opzichte van 2007’, aldus Sébastien Berden, ceo van het beursgenoteerde Cofinimmo. Hij was onlangs een van de sprekers op het vastgoedcongres van Bohn Stafleu van Loghum. In het eerste halfjaar zijn de beleggingen in Nederlands zorgvastgoed met ruim 50 procent gestegen tot 345 miljoen euro, zo blijkt uit cijfers van vastgoedexpert CBRE. Collega Colliers verwacht voor het hele

1
1221

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Het is een prima ontwikkeling. Meestal is er meer ruimte voor diversiteit. Het houdt burgers bovendien verantwoordelijk en als consument actief om zelf te beslissen waar zij willen wonen, en hoe het totale serviceconcept er uit moet zien. Uitdaging om ook de lagere sociale klasse optimaal te (blijven) bedienen in deze.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.