Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Privégegevens VGZ-verzekerden stonden twee jaar online

Sarah Berends
Declaratiegegevens van 27 duizend klanten met een verzekering bij VGZ en Univé, hebben twee jaar op de privécomputer van een VGZ-medewerker gestaan.
Privégegevens VGZ-verzekerden stonden twee jaar online
Foto: ANP EXTRA Erik van 't Woud

De gegevens waren niet goed beveiligd op de computer. De zorgverzekeraar heeft naar eigen zeggen geen aanwijzingen dat anderen de gegevens hebben ingezien, maar kan het ook niet uitsluiten.

Excuusbrief

Alle betrokken verzekerden hebben een excuusbrief ontvangen. Tegen de betrokken medewerker zijn volgens een woordvoerder van VGZ ‘passende maatregelen’ genomen, zo liet hij woensdag weten.

VGZ

Om nieuwe software te testen, heeft de medewerker van VGZ in 2011 gegevens van verzekerden op een privéserver gezet, maar ze vervolgens niet eraf gehaald. Toen eind 2013 werd ontdekt dat de gegevens er nog steeds allemaal stonden, zijn ze direct verwijderd volgens VGZ. Ook zijn volgens de verzekeraar zowel de technische als organisatorische procedures op het gebied van gegevensbescherming verder aangescherpt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.