Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pro Persona over op xmCare

Mark van Dorresteijn
Ggz-organisatie Pro Persona is eind november volledig overgestapt op xmCare, het elektronisch patiënten dossier (epd) van McKesson.
Pro Persona over op xmCare

Yntze Scheper, directeur Facilitair Servicecentrum van Pro Persona: ‘Uiteindelijk bleek xmCare, dat al in gebruik was bij De Gelderse Roos, het beste aan te sluiten bij onze behoeften en bij de eisen zoals geformuleerd tijdens de aanbesteding door GGZ Nederland van het REPD (Referentiemodel-REPD). Bovendien bleek de oplossing van McKesson voor ons de beste prijs/prestatie verhouding te bieden. Binnen zeer korte tijd zijn wij er samen met McKesson in geslaagd een succesvolle conversie te realiseren die plaatsvond binnen tijd en budget. Doordat we nu gebruik maken van één systeem voor dossiervoering en facturatie, kunnen we onze processen stroomlijnen, beschikken we over betere managementinformatie en kunnen we een belangrijke efficiencyslag maken.’

Pro Persona

Pro Persona is een fusie-organisatie die is ontstaan uit GGZ De Gelderse Roos en GGZ Nijmegen. Beide organisaties werkten na de fusie – die plaatsvond in 2012 – nog met verschillende epd’s. Pro Persona koos voor xmCare van McKesson omdat dit systeem het beste bleek aan te sluiten bij de ambities rondom het effectief ondersteunen van het primaire zorgproces (onder meer door verregaande ondersteuning van zorgpaden) en de efficiënte verantwoording naar zorgverzekeraars en toezichthouders.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.