Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Prodware koppelt ecd aan Microsoft HealthVault

Mark van Dorresteijn
Prodware Healthcare Solutions heeft vanaf mei 2013 het eerste elektronische cliëntendossier dat gekoppeld is aan Microsoft HealthVault.
Prodware koppelt ecd aan Microsoft HealthVault
Foto: Microsoft

Volgens Prodware wordt daarmee de bruikbaarheid van het ecd drastisch verhoogd. Cliënten moeten wel toestemming geven voor de koppeling. Prodware is naar eigen zeggen de eerste in Nederland die HealthVault van Microsoft integreert in het eigen ecd.

Koppeling met HealthVault

Ook als cliënten HealthVault zelf niet gebruiken, hebben zorgverleners toch via HealthVault toegang tot het ecd van de cliënt – uiteraard strikt beveiligd en alleen na expliciete toestemming van de cliënt. De belangrijke innovatieve doorbraak bestaat eruit dat zorgverleners niet meer over het ecd-systeem hoeven te beschikken of daar toegang toe moeten hebben, om toch gebruik te kunnen maken van de gegevens die daartoe in het ecd zijn opgeslagen. ‘We openen hiermee de mogelijkheid voor bijvoorbeeld specialisten in het buitenland om volledig deel uit te maken van het team rondom de zorgontvanger, zodat alle betrokkenen over alle relevante gegevens beschikken – voor zover daartoe door de cliënt geautoriseerd uiteraard. Dit opent de deuren voor een sterk verbeterde zorg die letterlijk grensverleggend is. Bovendien verlaagt het kosten door de geautomatiseerde uitwisseling van gegevens, ervaringen, bevindingen en biedt het een kostenbesparende wijze van onderling overleg’, aldus Prodware.

HealthVault

De HealthVault oplossing van Microsoft is in de eerste plaats op patiënten en cliënten gericht. Zij kunnen nu zelf op een zeer eenvoudige manier hun eigen gegevens opslaan en deze combineren met gegevens van de verschillende zorg- en verpleeginstellingen, hun medicatie, et cetera.

1 REACTIE

  1. Ere wie ere toekomt. Deze koppeling en integratie is helemaal niet uniek en zeker niet de eerste in Nederland. in 2010 integreerde ChipSoft Ezis al met HealthVault en ook HiX integreert met HealthVault. Ook Winvision, het bedrijf waar ik werk, heeft al lang koppelingen met HealthVault gemaakt en ik weet dat andere partijen dit ook al veel eerder gedaan hebben. Het is zeker mooi dat Prodware dit nu ook kan; echter niet onder de noemer ‘als eerste’….ook al is dit bericht van mei 2013 (!?).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.