Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Proef met alcoholpoli’s

Redactie Zorgvisie
Er komt een proef met poliklinieken waar jongeren met alcoholproblemen terechtkunnen. De drie à vier proeven zijn geënt op de alcoholpolikliniek in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft.

Dat heeft minister Klink van Volksgezondheid vrijdag geschreven aan de Tweede Kamer. De minister beloofde de Kamer eerder al zich in te zetten voor een landelijk dekkend netwerk van nazorg voor jongeren die te veel drinken of zelfs een alcoholvergiftiging opliepen. Klink heeft er ook geld voor over als er een goed plan op tafel komt.

Geestelijk vader

Het kabinet neemt maatregelen om het drankgebruik door jongeren in te dammen, maar had volgens de Kamer nog te weinig oog voor de nazorg aan jongeren die na een avondje zuipen in het ziekenhuis belanden. De Delftse kinderarts Nico van der Lely, de geestelijke vader van de alcoholpoli’s, drong er al verscheidene malen op aan dat het ministerie van Volksgezondheid hem zou helpen bij het opzetten van meer alcoholpoli’s. Een inventarisatie wees uit dat hier en daar ziekenhuizen wel samenwerken met de verslavingszorg, maar dat er van een landelijke dekkend netwerk van nazorg voor beschonken jongeren geen sprake is. Na de proefprojecten wordt bekeken hoe dit eruit kan gaan zien. (ANP)

Lees ook:

Polikliniek voor drinkende jongeren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.