Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Protopics HAP behaalt opt-in kwalificatie van Nictiz

Mark van Dorresteijn
Protopics HAP, call-managementsysteem voor huisartsenposten (HAP), heeft de Opt-in kwalificatie van Nictiz behaald. Een noodzakelijke voorwaarde om ook in de toekomst door te kunnen gaan met de uitwisseling van dossiers tussen HAP en het huisartseninformatiesysteem (HIS).
Protopics HAP behaalt opt-in kwalificatie van Nictiz

De opt-in kwalificatie betekent dat gebruikers de mogelijkheid hebben om te registreren dat de patiënt akkoord gaat met het elektronisch beschikbaar stellen van zijn gegevens aan andere zorgaanbieders. ‘Wij zijn trots dat Protopics HAP deze kwalificatie op korte termijn heeft verkregen’, zegt productmanager Ariane Schepen van Protopics. ‘Dit betekent dat onze klanten nu ruim de tijd hebben om te zorgen dat patiënten niet uit de verwijsindex verdwijnen en dat ze nieuwe patiënten kunnen blijven aanmelden.’

Registratie toestemming

In het doorstartmodel van de landelijke infrastructuur is toestemming van de patiënt een voorwaarde voor registratie in de verwijsindex. Op dit moment zijn ongeveer 9 miljoen verwijzingen zonder (of zonder geregistreerde) toestemming van de patiënt vastgelegd. Zonder toestemming worden al deze verwijzingen verwijderd per 1-1-2013.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.