Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Raad van toezicht Zuidwester stapt op

De raad van toezicht van Stichting Zuidwester stapt op nadat de gehandicaptenzorgorganisatie het verslagjaar 2006 heeft afgesloten met een tekort van 14,6 miljoen euro.

Eind 2006 stuurde de raad van toezicht de raad van bestuur naar huis vanwege financieel wanbeleid. “Het toenmalige bestuur heeft verzuimd om de juiste indicaties en toewijzingen aan te vragen voor cliënten die wij al wel zorg bieden”, zegt Caroline Nevens van Stichting Zuidwester. Toch werd de raad van toezicht verrast door het uiteindelijke financiële resultaat van 2006. “De jaarrekening over 2005 is door de raad van toezicht goedgekeurd”, zegt Nevens. “In die jaarrekening was onder meer een balanspost van tien miljoen euro opgenomen wegens nog te vorderen opbrengsten. Het toenmalige bestuur heeft zijn opvatting dat dit verantwoord was destijds nader onderbouwd. Achteraf moet worden geconstateerd dat die onderbouwing voor het overgrote deel niet houdbaar was, zodat in de jaarrekening 2006 een belangrijk deel van deze vorderingen alsnog zijn afgeboekt.”

Steun

De tijdelijke nieuwe raad van toezicht bestaat uit de heer M. Bierens, G. de Vries-Hommes en de heer A. Modderkolk. “Wij vragen de Nza steun voor een bedrag van ongeveer 5,4 miljoen euro”, zegt Nevens. “Daarnaast verleent Stichting De Open Ankh een interne bankfunctie, waardoor Zuidwester over afdoende liquiditeiten kan beschikken.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links

Wachtrij voor De Open Ankh

Stichting Zuidwester

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.