Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Rabo Private Equity neemt belang in DC Groep van Winter

De Rabo Private Equity neemt middels een van haar gespecialiseerde onderdelen, RaPar, een minderheidsbelang in de DC Groep van zorgondernemer Loek Winter. De transactie is recentelijk afgerond.
Rabo Private Equity neemt belang in DC Groep van Winter

Antoine Boelen, director van RaPar: “Deze investering past heel goed binnen onze doelstelling om verdere groei van bedrijven mogelijk te maken met risicodragend kapitaal en ons netwerk.” RaPar participeert in Nederlandse bedrijven en verwerft daarbij altijd een minderheidsbelang. Randvoorwaarde hierbij is dat deze bedrijven bij de Rabobank bankieren. Het financieren van de DC Groep past in de visie van Rabobank om zorgaanbieders die waarde toevoegen in de zorgketen financieel te ondersteunen. Naast bancaire financieringen zijn ook oplossingen mogelijk met behulp van risicodragend kapitaal.

Groei

De DC Groep, een keten van zelfstandige behandelcentra, heeft met de versterking van het eigen vermogen duidelijke groeiplannen. “Onze klinieken leveren ten minste vergelijkbare kwaliteit als ziekenhuizen tegen gemiddeld 15 tot 20 procent lagere kosten. De omstandigheden in de zorgmarkt bieden enorme kansen voor onze dienstverlening”, aldus CEO Loek Winter.

Klinieken

Het management van DC bestaat uit CEO Loek Winter, CFO Jan Tol en COO Anneke Snelder. Er werken meer dan 100 specialisten bij de onderneming waar jaarlijks meer dan 120.000 medische handelingen worden verricht. De onderneming is in 1995 opgericht en heeft als doel specialistische zorg aan te bieden buiten de ziekenhuizen. DC Groep richt zich met name op diagnostische onderzoeken. De laatste jaren is de onderneming sterk gegroeid. Momenteel zijn er twaalf zelfstandige behandelcentra (ZBC’s) ofwel focusklinieken waarbinnen gespecialiseerde zorg op het gebied van onder andere dermatologie, pijnbehandelingen en endoscopie wordt geleverd. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Winter lonkt naar De Sionsberg

Ziekenhuizen eren Loek Winter met NVZ Penning

Nederlanders licht positief over private investeerders in de gezondheidszorg

5 REACTIES

  1. De DC-groep legt met name de nadruk op het primaire cure-proces tegen een minimum aan kosten.
    De jaarrekening van de reguliere instellingen daarentegen worden gekenmerkt door minimaal 60% personele kosten, onroeren goed-kosten,rente,inventariskosten en etc..

  2. Lees alle reacties
  3. Ik was eerder niet zo onder de indruk van Michel van Schaik, maar de signalen van de afgelopen maanden zijn goed, zo ook deze beslissing. De Rabobank geeft nog minder leiding aan de overgang naar marktwerking dan het zou kunnen (en moeten) maar dit zijn veelbelovende stappen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.