Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboud bespreekt patiënt over de grens

NIJMEGEN - Artsen van het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen gaan vanaf vandaag borstkankerpatiënten met Duitse collega’s bespreken via teleconsultatie. Voorheen reisden Duitse en Nederlandse specialisten heen en weer om hun patiënten te bespreken.

Het UMC levert al ruim een jaar zorg aan Duitse borstkankerpatiënten. Deze vrouwen zijn onder behandeling in ziekenhuizen in Kleve, Goch, Moers of Duisburg-Rheinhausen. In hun eigen land zouden ze zo’n 100 kilometer moeten reizen om specialistische zorg te krijgen, terwijl het Nederlandse UMC veel dichterbij is.

Medische specialisaties

Verwacht wordt dat binnenkort ook andere medische specialisaties van deze mogelijkheid gebruik gaan maken. Het UMC werkt onder meer op het gebied van de traumatologie ook intensief met Duitse ziekenhuizen samen.

Teleconsult

Via het speciaal voor artsenbesprekingen beveiligde netwerk kunnen röntgenfoto’s, CT-scans, mammogrammen en behandelplannen worden uitgewisseld. Het ontwikkelen van het beveiligde netwerk is mede gefinancierd door de ministeries van Volksgezondheid aan beide zijden van de grens. Patiënten van het BrustkrebsZentrum krijgen binnen een dag te horen wat de diagnose is bij een vermoeden van borstkanker. (ZorgVisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

Nieuw instrument meet tijdwinst bij innovaties

Project met ‘tvfoon’ gestart

CVZ: Zorginnovatie niet lucratief

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.