Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Radboud krijgt interimbestuur

NIJMEGEN - De Amsterdamse hartchirurg Leon Eijsmans treedt op 1 juni aan als interimhoofd van de afdeling hartchirurgie in Nijmegen. Hij zal volgens het UMC een belangrijke stem hebben in het besluit of er hartchirurgen of anderen worden ontslagen.

Het voormalig hoofd van de afdeling, de Raad van Bestuur en het stafconvent van het ziekenhuis zijn zelf afgetreden. Het onderzoeksrapport concludeerde dat de kwaliteit van alle Nijmeegse hartchirurgen in 2004 onder de maat was.

Reputatie

Eijsmans is eveneens bepalend voor het moment dat het UMC de hartoperaties bij volwassenen hervat. “We maken geen haast, want we willen alles helemaal goed op orde hebben voor we de inspecteur vragen of we weer mogen opereren. Eijsmans heeft natuurlijk ook een naam te verliezen. Daarom is op dit moment niet te zeggen hoe lang het nog gaat duren”, aldus de ziekenhuiswoordvoerster. Het UMC mag nog wel spoedoperaties en dotterbehandelingen uitvoeren. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.