Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Radboud opent patiëntendossiers

Mark van Dorresteijn
Patiënten van het UMC St Radboud ziekenhuis kunnen vanaf volgende week vanuit hun eigen huis hun medisch dossier bekijken op internet. Dat maakt het ziekenhuis bekend.
Radboud opent patiëntendossiers

Na een inlogprocedure met het DigiD, kunnen patiënten hun dossier bekijken. Daarin staan verwijzingen, afspraken, uitslagen en onderzoeken. Later zullen röntgenfoto’s en aantekeningen zijn in te zien. Ook zijn er een aantal online communities gelanceerd, waarop patiënten en professionals kunnen praten over een bepaalde ziekte of aandoening.

Activeren

Belangstellenden moeten eerst met een identiteitsbewijs langs het ziekenhuis om hun digitaal dossier te activeren. Dit om persoonlijke gegevens te beschermen. Een woordvoerder van het ziekenhuis roept op om niet massaal langs te komen, direct na de lancering. ‘Maar mensen die toch in het ziekenhuis zijn, kunnen het gelijk even activeren.’

Online communities

Het ziekenhuis lanceert eveneens vijftig online communities, bijvoorbeeld op het gebied van verloskunde en reuma. Zestien van deze communities zijn gerelateerd aan oncologische zorg. Een community brengt patiënten, naasten, mantelzorgers en zorgverleners dichter tot elkaar. Ervaringen kunnen worden uitgewisseld en kennis gedeeld. De online communities staan open voor iedereen, die betrokken is bij een bepaalde ziekte of aandoening; dus niet alleen voor patiënten van het Radboud.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

1 REACTIE

  1. Een prima ontwkkeling in de Zorg.Eindelijk kun je je eigen Dossier zelf bekijken.Ik heb nooit begrepen , waarom dat er altijd zo geheimzinnig mee om werd gegaan. Het gaat over je eigen lijf. Politiek , zet je er voor in , dat het in alle Instellingen kan !

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.