Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Radboud overweegt stappen tegen kindercardiologen

Het Universitair Medisch Centrum St Radboud in Nijmegen overweegt disciplinaire stappen tegen drie kindercardiologen. Dat bevestigt Annemarie de Knecht-van Eekelen, secretaris van de Stichting Kindercardiologie Nijmegen in het vakblad Medisch Contact. Het Radboud verwijt hen als voormalige bestuurders de stichting op afstand te hebben gezet van het ziekenhuis, dat daardoor geen aanspraak kon maken op het omvangrijke vermogen van de stichting.
Radboud overweegt stappen tegen kindercardiologen

De Stichting Kindercardiologie Nijmegen beheert vele tonnen, die de kindercardiologen sinds begin jaren negentig verdienden met werkzaamheden in de kleinere ziekenhuizen in de omgeving, zo schrijft Medisch Contact. Het UMC St Radboud vond dat de stichting en het beheerde vermogen van het ziekenhuis waren, en probeerde zich dat de afgelopen jaren toe te eigenen. De kindercardiologen staken daar een stokje voor, door de statuten te wijzigen. Om de stichting nog verder op afstand van het ziekenhuis te zetten, stapten drie bij het Radboud werkzame kindercardiologen, Ronald Tanke, Livia Kapusta en Annette Reimer, vorig jaar uit het bestuur.

Rechtbank

Eerder dit jaar gaf de rechtbank in Arnhem de kindercardiologen gelijk. De rechter bepaalde dat de stichting autonoom is, en dat het Radboud geen aanspraak kan maken op het vermogen ervan. Tot overmaat van ramp werd het ziekenhuis veroordeeld tot een nabetaling van ruim twee ton aan de stichting. Het Radboud legde zich bij de uitspraak neer, maar toch is de kous daarmee niet helemaal af. Vorig jaar riep het ziekenhuis kindercardiologen Tanke, Kapusta en Reimer op voor een hoorzitting, in verband met een voorgenomen disciplinaire maatregel tegen hen. Die straf hangt ‘nog steeds in de lucht’, aldus De Knecht-van Eekelen. ‘Ik moet voorzichtig zijn, want de kindercardiologen werken nog voor het UMC, en zij willen daar graag blijven.’ Het is onduidelijk of het Radboud de kindercardiologen wil berispen, schorsen of ontslaan. (Medisch Contact)

Lees meer:

UMC Radboud stopt samenwerking privékliniek

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.