Akkoord: uitkomstindicatoren voor helft van de zorg in 2022

Over vier jaar moeten er voor 50 procent van ziektelast uitkomstindicatoren beschikbaar zijn. Zorgverzekeraars moeten hier op gaan inkopen.
samen beslissen, shared decisionmaking,patiënten
Samen Beslissen werkt ook in de ggz, stelt onderzoeker Margot Metz.

Dat staat er ook nog in het hoofdlijnenakkoord medisch specialistische zorg. Zorgprofessionals  zeggen van de uitkomsten te willen leren en er mee te gaan benchmarken. De uitkomstdata worden landelijk beschikbaar.

Uitkomstinformatie

Het is de bedoeling dat uitkomstinformatie in eerste instantie ten goede komt aan het lerend vermogen van zorgprofessionals en daarna snel beschikbaar komt voor de ondersteuning van de keuzemogelijkheden van patiënten en voor de zorginkoop. Kwaliteitsregistraties zullen een belangrijke rol blijven spelen, maar wel met oog voor de administratieve lasten. Zo staat er in het akkoord. Hoe dit moet gebeuren, gaan de partijen nader uitwerken binnen het Bestuurlijk

0
1126

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.