Berenschot: Overheid laat steken vallen bij uitvoering Participatiewet

Om voldoende mensen met een arbeidsbeperking aan de slag te helpen, zullen veel gemeenten nu extra inzet moeten tonen. Het tempo van gemeenten ligt namelijk nog te laag, blijkt uit onderzoek van het Berenschot.
RAPPORT

Hoewel gemeenten intussen meer mensen

Premium

Wilt u dit rapport lezen?

Onze rapportendatabank is alleen beschikbaar voor Zorgvisie compleet-abonnees. Met een Zorgvisie compact (online) of een proefabonnement is de databank niet beschikbaar. Bij uw compleet abonnement krijgt u:


  • Toegang tot alle artikelen
  • Elke maand een Zorgvisie of Zorgvisie tech magazine
  • Toegang tot de 100+ rapporten uit de rapportendatabank

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
Landkaart van de Participatiewet
Sector:
Overig
Soort:
Beleid
Afkomst:
Berenschot
Auteur:
Johannes ten Hoor, Martin Heekelaar, Bob Kersten en Daisy de Vries
Aantal pagina’s :
184
Verschijningsdatum:
21 november 2018
Samenvatting:

Hoewel gemeenten intussen meer mensen met een arbeidsbeperking naar werk begeleiden dan voor de decentralisatie, blijven zij in de realisatie van de Participatiewet nog sterk achter bij de verwachte aantallen bij de invoering van de wet. Zo slaagt maar liefst driekwart van alle gemeenten er niet in haar taak nieuw beschut werk te realiseren. Ook het totaal aantal verstrekte loonkostensubsidies ligt rond de helft van het vooraf verwachte aantal. Slechts 41 gemeenten weten wel het verwachte of een groter aantal loonkostensubsidies te verstrekken. Dit blijkt uit de ‘Landkaart van de Participatiewet’, een data-analyse van Berenschot.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.