Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Flinke dip in beleggingsvolume zorgvastgoed door corona

Avatar
leendertdouma
Het bedrag aan beleggingen in Nederlands zorgvastgoed is in de eerste helft van 2020 met een derde afgenomen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat komt door de coronacrisis. De vraag naar nieuwe zorglocaties blijft nog steeds even groot, waardoor de verwachtingen zijn dat de beleggingsmarkt na september weer aan zal trekken, zo blijkt uit het halfjaarlijkse zorgvastgoedrapport van vastgoedadviseur CBRE.
financiering zorgvastgoed, verpleeghuis
Foto: Vvoe - Fotolia
RAPPORT

Het beleggingsvolume daalde van 489

Premium

Wilt u dit rapport lezen?

Onze rapportendatabank is alleen beschikbaar voor Zorgvisie compleet-abonnees. Met een Zorgvisie compact (online) of een proefabonnement is de databank niet beschikbaar. Bij uw compleet abonnement krijgt u:


  • Toegang tot alle artikelen
  • Elke maand een Zorgvisie of Zorgvisie tech magazine
  • Toegang tot de 100+ rapporten uit de rapportendatabank

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
Zorgvastgoedrapport H1 2020: Het belang van goede zorghuisvesting
Sector:
Overig
Soort:
Trend
Afkomst:
CBRE
Auteur:
Annette van der Poel, Daan Tettero, Eveline Hobbelink, Erik Zonneberg
Aantal pagina’s :
12
Verschijningsdatum:
14 juli 2020
Samenvatting:

De wereldwijde coronacrisis heeft de maatschappij, de economie en ook de vastgoedsector hard geraakt. Tijdens de eerste weken van de epidemie werden zorginstellingen volledig in beslag genomen door het opschalen van IC’s en het inrichten van ‘corona-vleugels’ in verpleeghuizen. De reguliere zorg en veel van de reguliere bedrijfsvoering werd tijdelijk stil gelegd, waardoor (vastgoed)beslissingen on hold kwamen te staan.

Nu de normale zorg langzaam weer hervat wordt, is het tijd om stil te staan bij de effecten van het coronavirus op de zorg, het zorgvastgoed en de beleggingsmarkt. De vraag is: waar moet goede zorghuisvesting aan voldoen en hoe creëer je deze huisvesting? Om daar antwoord op te geven staat CBRE stil bij twee elementen die hierin een grote rol spelen: duurzaamheid en evidence-based design.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.