Kritiek ziekenhuizen op zorg op juiste plek

Het rapport ‘De juiste zorg op de juiste plek’ stelt dat veel ziekenhuiszorg verplaatst kan worden naar de eerstelijnszorg en bij mensen thuis. Volgens ziekenhuisbestuurders is dat nog niet zo eenvoudig.
Afwentelgedrag gemeenten naar Wlz loont niet, Algemene Rekenkamer
Adobestock-stockbeeld

Het rapport ‘De juiste zorg op de juiste plek’, gepubliceerd in april 2018, heeft een belangrijke rol gespeeld in de gesprekken over de hoofdlijnenakkoorden in de zorg. In het hoofdlijnenakkoord over medisch specialistische zorg is afgesproken dat er jaarlijks 75 miljoen euro beschikbaar is voor zorg die wordt verplaatst uit het ziekenhuis. Voorwaarde is wel dat ziekenhuizen het financiële gat niet vullen met andere behandelingen. In het hoofdlijnenakkoord en het rapport is niet beschreven hoe de substitutie gestalte moet krijgen. De minister laat dit over aan de zorginkoop tussen zorgverzekeraars en ziekenhuizen.

Ambitie en lef

De eerste signalen

0
2198

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Sector:
Array
Soort:
Array

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.