Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

NZa erkent inkoopproblemen gzsp-projecten

Carina van Aartsen
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
De generalistische zorg voor specifieke patiëntengroepen komt nog onvoldoende van de grond. Er zijn verbeteringen nodig in het contracteerproces en de arbeidstekorten onder specialisten ouderengeneeskunde (so), artsen verstandelijk gehandicapten (avg) en gz-psychologen moeten snel worden opgelost.
nza contractering gzsp ouderenzorg
Beeld: SSK
RAPPORT

De NZa bracht de contractering

Premium

Wilt u dit rapport lezen?

Onze rapportendatabank is alleen beschikbaar voor Zorgvisie compleet-abonnees. Met een Zorgvisie compact (online) of een proefabonnement is de databank niet beschikbaar. Bij uw compleet abonnement krijgt u:


  • Toegang tot alle artikelen
  • Elke maand een Zorgvisie of Zorgvisie tech magazine
  • Toegang tot de 100+ rapporten uit de rapportendatabank

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. Niet verwonderlijk die aanbevelingen om meer in te zetten op het multidisciplinair karakter, meer inzicht verkrijgen in inhoud en kwaliteit en het bepleiten van meér samenwerking. Altijd méér samenwerking.
    Maar gebrek aan samenwerking ontstaat toch als je alle spelers individueel gaat (moet) contracteren, met hun eigen domein, hun eigen contract en tarieven?
    Wat is de rol van de NZA zelf die steeds regelingen maakt die samenwerking en samenhang belemmeren? Het kan zoveel eenvoudiger.
    Martien Bouwmans, auteur van: Het zorgstelsel ontrafeld. (zie hoofdstuk 22 en 44)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.