Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

OESO: drie aanbevelingen voor een integraal informatiesysteem

Redacteur Zorgvisie, Skipr en Qruxx.
De medische gegevensuitwisseling in Nederland is fragmented by design. Daardoor loopt de zorg kansen mis en creëert het een verhoogd risico dat persoonlijke gezondheidsgegevens in gevaar komen. De OESO komt met drie aanbevelingen om de gegevensuitwisseling in de zorg te verbeteren. Daarvoor hoeft het hele gezondheidssysteem niet radicaal op de schop.
OESO
RAPPORT

De Nederlandse zorg staat voor

Premium

Wilt u dit rapport lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Uit dit rapport is, naast de inhoud, vooral “Annex A: Consultation with experts” enorm veelzeggend, klassiek en de reden dat dit rapport moet bestaan.

   “We” dienen eerst patstellingen en hokgeest af te breken zodat zowel (semi) publieke instellingen /
   personen EN ook ondernemers en andere dienstverleners in z’n geheel betrokken worden als experts. Die verantwoording ligt bij ons en letterlijk alle namen in dit rapport.

   Er is al zoveel meer en ook werkend dan de parochie van dit rapport maar dan bezien vanuit een ander maar wel aanpalend geloof. Om dit te verenigen zullen we allemaal ons gedrag en geloof iets moeten aanpassen. Historie leert ons helaas dat dit supersimpel klinkt maar het juist niet is. Dit is juist het eeuwige dispuut op alle terreinen.

   Maar het starten van het beslechten van die brug zal meer balans, kleur en kans aan zo’n rapport geven. Maar nog belangrijker -> zo’n rapport is daarna wellicht niet meer nodig en zal uitvoering daadwerkelijk werking en vaart krijgen.

   Zelf geloof ik wèl in publiek private samenwerking met ieder z’n eigen merites, werking, dynamiek, risico’s en morès. Altijd bezie ik eerst of mijn schoenpunten gepoetst, het gras gemaaid en mijn eigen hekwerk geschilderd is voordat ik wijs naar iets anders of beter nog -> zoek naar de samenwerking in juiste kaders.

   Dick Gorris
   ZorgDomein

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.